Bespoke belichaamt in XO, unieke installatie van kreon armaturen voorgesteld op Fuorisalone

Opening kreon creative space 2023 was een groot succes

Elke ruimte vraagt een persoonlijk lichtontwerp en bepaald soort licht. Zo eist een kantoorruimte een volledig andere inrichting en verlichting dan een gezellige woonkamer. Dankzij het maatwerkprogramma (bespoke) van kreon transformeren de armaturen op vlak van kleur, afwerking, vorm en zelfs volledige opbouw. Dit is ook de gedachte achter “XO” dat kreon voor het eerst voorstelde in zijn creative space tijdens Fuorisalone in Milaan. Het is een unieke installatie, gemaakt uit gebogen kagi profielen met vaste holon 40 modules én tien op maat gemaakte items van oran pendent glass. Onder de installatie van plafondarmaturen, staat een kunstwerk uit gebogen cana profielen. 

Kreon armaturen creëren lichtspel  

“XO” brengt verschillende kreon armaturen samen in een nooit eerder gebouwde set-up. De combinatie van speciale armaturen in unieke vormen zorgt voor een spectaculair geheel. Onder meer kreon holon 40 fixed, dat de perfecte oplossing is voor algemene verlichting door zijn gelijkmatige verspreiding van het licht. De spiegelreflector schijnt de lichtbundel zowel op horizontale oppervlakken als op verticale vlakken, wat een uniek lichtspel creëert. ​ 

Deze fixed holon 40 armaturen pronkten in de kreon creative space en zijn op gebogen kagi profielen bevestigd. De speciale vorm van de profielen toont dat kreon, naast de standaard rechte profielen, in verre mate personalisatie aanbiedt. Niet enkel op vlak van kleur en afwerking, maar ook de vorm van de armaturen is te personaliseren. Bovendien hangen de profielen op verschillende hoogtes. Dit produceert een dynamische verspreiding van het licht. 

Naast kreon holon 40, hangen tien op maat gemaakte items van kreon oran glass, die op hun beurt zorgen voor decoratieve sfeerverlichting. Dankzij hun originele vorm en gezandstraalde accenten in het borosilicaatglas is elke lamp uniek. 

Een kunstwerk met kreon cana  

Onder de plafondarmaturen vormen gebogen kreon cana profielen het middelpunt van de installatie. kreon cana is een minimalistisch architecturaal verlichtingsprofiel dat kan worden voorzien van een uitgebreid aanbod LED-armaturen. Het is beschikbaar in het wit, dat diepte aan de plafonds toevoegt, en in het zwart, wat dan weer voor contrast zorgt. ​ 

Het voordeel van de cana profielen is dat het ruimte biedt voor een grote keuze aan spots, waaronder kreon holon. In combinatie met de variërende breedtes van kreon cana, verlicht het de volledige ruimte. ​ 

© kreon
© kreon

Installatie toont personalisatie van hoogte niveau  

XO is een perfect voorbeeld van het hoogste level van personalisatie van armaturen, namelijk volledig maatwerk. Kreon zorgt hierbij voor een unieke aanpak waardoor totaal nieuwe ontwerpen ontstaan. 

Fuorisalone 2023: geslaagde editie 

Ook dit jaar trok de opening van de kreon creative space in Milaan honderden bezoekers. De unieke installatie XO liet heel wat indrukken na bij de genodigden en ook kreon zelf is erg tevreden over deze editie: 

"Kreon voelt zich helemaal thuis in de culturele Italiaanse stedelijke context, waar de beurs Fuorisalone in Milaan het middelpunt is van internationaal design. De kreon creative space trok een internationaal publiek van liefhebbers en vakmensen met oog voor kwalitatieve verlichting. Men was enthousiast over het innovatief en origineel design van XO dat de mogelijkheden van maatwerk toont”, vertelt Marnix ​ Schrooyen, sales director bij kreon met trots. ​  

Zoals elk jaar vond ook de kreon Gin Night plaats. Een moment waarbij genodigden de laatste innovaties ontdekken tijdens een receptie. Met meer dan 500 bezoekers, was het de succesvolste editie tot nu toe. ​ 

Ontdek hier de laatste innovaties van het verlichtingsmerk.

Helena Desmet

Press Officer, Two Cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over kreon

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.

 

Neem contact op met

Industrieweg-Noord 1152, 3660 Opglabbeek

089 81 97 80

mailbox@kreon.com

www.kreon.com