De juiste verlichting voor een echte hotelbeleving thuis

De juiste verlichting voor een echte hotelbeleving thuis

Wie deze zomer een paar weken wou uitblazen in een luxeresort op het zuidelijk halfrond, ziet die plannen stilaan in rook opgaan. Maar, waarom zouden we die luxueuze hotelbeleving niet tot bij ons thuis brengen? Meer dan ooit beseffen we dat we geluk en ontspanning bij onszelf en in ons eigen huis kunnen vinden. Het gamma verlichting van kreon brengt een echt welnessgevoel tot in de eigen badkamer, de zachte gloed van warme zomeravonden tot op het terras en een ontspannende sfeer in de woon- en slaapkamer. De juiste verlichting heeft namelijk een groot effect op de comfortbeleving thuis.

Verlichting heeft niet alleen een impact op de gemoedstoestand, maar ook op de beleving van de ruimtes, gaande van een aangename sfeer tot de juiste belichting voor specifieke functionaliteiten.

“In de zomer zoeken veel mensen hun onstpanning en rust op in zonnige vakantieoorden en verblijven er in hotels met ruimtes waarin het goed vertoeven is. Maar, in onzekere en onrustige tijden waarin reizen niet meer vanzelfsprekend is, moet ons huis een oord van harmonie en rust zijn. De juiste verlichting, idealiter geïtegreerd in een goed lichtplan, brengt die sfeer en comfortbeleving naar huis”, aldus Carol Pareit, Lighting designer bij kreon.

Harmonie en rust in de slaap- en woonkamer

Wegdromen met een goed boek en een frisse cocktail in de hotellounge of zalig uitrusten in de hotelkamer na een lange dag wandelen. De juiste verlichting in die ruimtes draagt bij aan dat gevoel van pure ontspanning. kreon nuit is een lichtprofiel dat als een massieve lijn opgebouwd of verzonken in het plafond geïnstalleerd wordt. Het zorgt voor een emotionele en schaduwrijke lichtinval met een schemerzone tussen de LED-modules en helpt zo om optimaal tot rust te komen in de eigen slaap- en woonkamer.

Story image

Welness in de badkamer

Een optimaal welnessgevoel in de badkamer staat of valt met de juiste belichting. De decoratieve kreon oran-lijn geeft de ruimte niet enkel een mooie invulling, maar zorgt ook voor de perfecte sfeerverlichting. De peertjes zijn vervaardigd uit mondgeblazen glas en zijn beschikbaar in een ronde of kegelvormige verise of in afwerking uit albaster. kreon oran helpt te ontsnappen aan de realiteit en tot rust te komen in het eigen bad of de douche.

Zwoele zomeravonden op het terras

Niet enkel binnenshuis kan verlichting een ruimte maken of kraken, dit geldt ook voor de buitenverlichting. kreon raga is een reeks tijdloze staande buitenverlichtingsarmaturen uit marmer of staal en onderscheidt zich door het authentieke karakter en de vormelijke puurheid. De elementen zijn waterdicht en uitgerust met warme LED’s die een aangename gloed verspreiden en aan warme zomeravonden in het zuiden doen denken.

Lichtplan voor optimale comfortbeleving

Voor een optimale comfortbeleving thuis, adviseert kreon om de verlichting in de verschillende ruimtes op elkaar af te stemmen in een algemeen lichtplan van de woning. In dat ontwerp wordt rekening gehouden met de functies, de inrichting, het materiaalgebruik en de kleuren. Professionele lichtspecialisten bij kreon adviseren bovendien niet enkel in het lichtontwerp van grote huizen of gebouwen voor professionele doeleinden.

“Ook in kleinere woningen is een goed lichtplan een meerwaarde. De juiste verlichting op de juiste plaats kan de ruimte bijvoorbeeld veel groter doen overkomen. Voor een optimale harmonie stemmen we de verlichting in de badkamer, de woon- en slaapkamer en de andere ruimtes op elkaar af”, besluit Carol Pareit.
Astrid Dupuis Team Manager, Two cents

 

Over kreon

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.

 

kreon
Industrieweg-Noord 1152, 3660 Opglabbeek