Flexibele vektron plafondsystemen voor elke kantoorruimte

Hedendaagse kantoorruimtes moeten voldoen aan de eisen van telewerk en veranderende omgevingen. Vergaderzalen worden coworking spaces, gemeenschappelijke plaatsen worden ontspanningsruimtes etc. Aangepaste verlichting en akoestiek zijn bij deze veranderende indeling van essentieel belang. De nieuwe reeks plafondsystemen ‘vektron ceiling rafts’, bevatten zowel verlichting met ingebouwde aplis 60 dowlights, als akoestische oplossingen voor een optimaal comfort. 

De vektron ceiling rafts zijn eenvoudig te ontwerpen, produceren, monteren en installeren. Dankzij deze flexibele aanpak evolueren deze plafonds mee met de veranderende bestemming van zowel kantoorruimtes als kantoorgebouwen. Kreon ontwikkelt zelfs nieuwe oplossingen voor uitdagende ruimtes op vlak van akoestiek en verlichting en volgens specifieke eisen van de gebruiker. ​ 

De nieuwe vektron plafondsystemen bieden optimaal comfort en verlichting, zonder in te boeten op het design. Ze bestaan uit twee verschillende maten en drie verschillende lay-outs per systeem en zijn beschikbaar in witte of zwarte poedercoating. De aangepaste glansgraad versterkt het visuele effect en voegt elegantie toe aan het geheel. ​ 

Optimaal kantoorklimaat: akoestiek en verlichting  

De vektron ceiling rafts zijn volledig nieuwe gestandaardiseerde plafondsystemen die verschillende technieken combineren. Het nieuwe systeem is voorzien van soundtex akoestisch vlies en minerale wol. Dit resulteert tegelijkertijd in geluidabsorptie en –demping. In combinatie met een volledige perforatie (R1) van de plafondtegels verhoogt het absorptieniveau en zorgt dit voor een optimaal akoestisch klimaat en auditief comfort van de kantoorruimte. ​ 

Elk plafondeiland, uit koudgewalst staal, is samengesteld uit vektron clip-in tegels waarop 4 tot 6 kreon aplis 60 downlights armaturen vastklikken. Hoogwaardige armaturen met een hoge lichtintensiteit en brede lichtbundel tillen de kantoorruimtes naar een hoger niveau. 

Oplossingen voor een duurzaam ontwerp  

De producten zijn 100 % compatibel met elkaar en voldoen niet alleen aan de relevante bouwnormen maar overtreffen die zelfs vaak. Met de keuze voor duurzame en recycleerbare materialen, een stralend plafond en led-technologie in verlichting hebben de plafondsystemen een voorsprong bij duurzame gebouwen. Kortom, de vektron ceiling solutions voldoen aan de comfortbehoeftes en de vraag naar duurzaamheid in de moderne kantooromgeving. 

Helena Desmet

Press Officer, Two Cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over kreon

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.

 

Contact

Industrieweg-Noord 1152, 3660 Opglabbeek

089 81 97 80

[email protected]

www.kreon.com