kreon inti

Kreon inti staat voor de nieuwe eenvoud. kreon inti wil de lichtontwerper een tool aanbieden die discreet en zonder overbodige ruimte in te nemen, met eenzelfde downlight verschillende sferen in de architectuur creeërt. Vanuit één lichtpunt worden twee verschillende lichtbeelden gecreëerd; namelijk directionele puntverlichting en diffuse verlichting. Door deze twee tegengestelde lichtwerkingen binnen eenzelfde armatuur te combineren, is kreon inti een vernieuwende keuze voor eenheid, ongeacht de dubbele functie.

Kreon inti is het resultaat van een geduldig voortbouwen op een lichttechnische kennis en de kenmerkende vormgeving van kreon, namelijk eenvoud, helderheid en eenheid.

Maar deze eenvoud en gelijkvormigheid moet niet verward worden met vormelijke zuinigheid. Het is de concentratie van complexiteit in één bepalend onderdeel, waarbij de diepliggende dome niet louter transparant en neutraal wil zijn, maar doorschijnend en verzachtend. ​ Deze gefacetteerde dome is geïnspireerd op de decoratieve glaskunst van de jaren 50.

  • Type: inbouwdownlight maat 80
  • Kenmerken: sfeervol omgevingslicht; sfeer- + richtingsspot, enkele of dubbele circuit
  • Afwerking: wit of zwart
  • Optiek: gefacetteerde koepel; LFO; Spot 15°, darklight 18 °, wide darklight 36°
  • Optioneel: pleisterplaat voor beton

Lancering voorzien vanaf oktober 2020

Designer: Kristof Pycke - Development team: Inge Heeren & Kristof Pycke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over kreon

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.

 

Neem contact op met

Industrieweg-Noord 1152, 3660 Opglabbeek

089 81 97 80

[email protected]

www.kreon.com