kreon kagi

kreon kagi staat voor het driedimensionale. kreon kagi profielsysteem heeft een ruimtelijke kracht om individuele zones in moderne architectuur te ordenen en te verbinden. Het staat voor een zuivere constructie, door het samenvoegen van onafhankelijke elementen tot één uniek geheel. Het beoogt een maximaal effect met een minimum aan materiaal. Kreon Kagi gaat de dialoog aan met de ruimte waarin ze zich bevindt en verbindt grondelementen – 24V track – met eenvoudige ronde of vierkante volumes en materialen.

Het resultaat heeft steeds een eigen dynamiek in de omringende architectuur, zowel vormelijk als lichttechnisch. Het resultaat hangt bovendien geheel af van het beoogde doel van de architect of de lichtplanner. Het kreon kagi systeem is een ordenend beginsel in de architectuur en biedt een elementaire oplossing in een lichtplan.

De moderne architectuur streeft steeds vaker naar het principe van de open ruimte die enkel door functionele eisen ingedeeld wordt. De grondelementen van het Kagi profielsysteem accentueren bewegingen in de ruimte en veranderlijke zichtpunten. Kreon kagi laat het belichten van objecten, functies of zichtpunten vlot toe door het toevoegen van eenvoudige ronde of vierkante lichtcontainers. ​ Door het correct toepassen van wallwash modules schept de lichtplanner de oppervlakte dat verlicht wordt en daardoor in aandacht wint. Met het inplannen van verticale verlichting kan de lichtplanner bovendien scheidingsvlakken in de ruimte accentueren.

De kreon kagi-modules zijn ronde of vierkante spots en wallwashers die perfect passen in de lege of de lineaire kagi-profielen van 16 mm. De verbinding wordt gemaakt door kleine koperen pinnen in de geïntegreerde 48V-bedrading te prikken. Voor een decoratieve toets zijn er optioneel ronde en vierkante schijven in albast of onyx beschikbaar. Alle modules zijn draadloos bestuurbaar via Bluetooth.

Profielsysteem:

  • Type: modulair profielsysteem
  • Kenmerken: diameters van 16 mm en 26 mm continu lineair licht; gesloten profiel voor donkere intermezzo's
  • Afwerking: zwart
  • Optiek: gesatineerde buis; kopspiegel reflector
  • Optioneel: pleisterplaat

 Modules:

  • Type: spotlights & wallwashers
  • Kenmerken: ronde en vierkante spotlights; ronde en vierkante decoratieve schijven; Bluetooth-gestuurd
  • Afwerking: spotlights: wit en zwart; decoratieve schijven: albast en onyx
  • Optiek: micro-gefacetteerde reflector in de downlights
  • Optioneel: pleisterplaat

Lancering voorzien vanaf september 2020

Designer: Kristof Pycke - Development team: Bastiaan Thijs, Iris van Kouwen & Kristof Pycke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over kreon

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.

 

Neem contact op met

Industrieweg-Noord 1152, 3660 Opglabbeek

089 81 97 80

[email protected]

www.kreon.com