kreon wint Gold in categorie Habitat van Henry van de Velde Awards

Banner (1).png

Voor het 28ste jaar op rij loven de Henry van de Velde Awards Vlaamse ontwerpers, bedrijven en overheden die design op een milieuvriendelijke en slimme manier integreren in hun onderneming. Hun producten, diensten en systemen dragen bij aan een positieve impact op de economie en samenleving en worden beschouwd als de belangrijkste designprijzen in België. Op 8 februari 2022 maakte een professionele jury, die bestaat uit vijftien designexperten, bekend wie per categorie de Gold, Silver en Bronze Award won. kreon inti, een premium inbouwspot met een verfijnd en gepatenteerd optisch systeem, wordt bekroond tot winnaar van de Gold-Award in de categorie Habitat. Dit toont aan dat kreon inti een product is dat bijdraagt tot het persoonlijk welzijn van mensen en zorgt voor aangenaam wonen of comfortabel thuiswerken. ​ ​ 

Belangrijkste designprijzen van België 

Elk jaar stelt Flanders DC, een organisatie die creatieve Vlaamse ondernemers ondersteunt en promoot, een professionele jury samen die telkens 3 winnaars in 9 verschillende categorieën selecteert. Dit jaar zijn er enkele nieuwe categorieën toegevoegd en zijn ook de prijzen vernieuwend. Zo is er naast de Gold Award ook de Silver en Bronze-Award, die de jury uitreikt. De 3 winnaars van de categorieën Business Innovation, Consumer, Crafts, Design Research, Digital Product, Environment, Graphics, Habitat en Spaces werden reeds bekendgemaakt tijdens de uitreiking in december 2021.

kreon inti wint Habitat Gold Award  

Uit meer dan 400 inzendingen werd kreon inti van ontwerper Kristof Pycke van kreon, verkozen tot dé winnaar binnen de categorie Habitat. Met één enkele downlight creëert de premium inbouwspot twee verschillende en tegenovergestelde lichtsferen in de architectuur. De combinatie van de directionele spot en de downlight zorgt voor een schaduwloos lichteffect en verstrooiing van het lichtspel. De diepliggende dome is niet louter transparant, maar ook doorschijnend en verzachtend. Daarvoor liet Pycke zich inspireren door de decoratieve glaskunst van de jaren 50. Bij het ontwerpen van deze armatuur hield Kirstof Pycke zich aan de karakteristieke en geometrische vormgeving waarvoor kreon bekendstaat: eenvoud, helderheid en eenheid. Ongeacht haar dubbele functie waarbij twee verschillende lichteffecten worden verspreid, is inti een innovatieve keuze voor eenvoud en eenheid en verdient daarom een Gold-Award. Bovendien bestaat inti uit 100% gerecycleerd materiaal en is het downlight systeem ontworpen om defecten makkelijker te herstellen, onderdelen te vervangen en te recycleren.

De twee andere winnaars binnen deze categorie zijn: de Silver Award voor Space R, een ciruclair plug-and-play oplossing met profielen, deuren en panelen van designer Roel Vandebeek en Brecht Lamote van AVC Gemino en de Bronze Award is voor ontwerpster Emma Terweduwe met Gradient Rug, een multifunctioneel jacquard geweven en vervilt tapijt gemaakt uit gerecupereerd deadstock materiaal. ​ 

Praktische info 

Alle bekroonde ontwerpers, bedrijven en projecten worden tentoongesteld in de prestigieuze Henry Le Boeufzaal in BOZAR in Brussel. De tentoonstelling loopt van 9 februari tot 10 april 2022 en is gratis toegankelijk. ​ 

Helena Desmet

Junior Project Manager, Two Cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over kreon

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.

 

Contact

Industrieweg-Noord 1152, 3660 Opglabbeek

089 81 97 80

[email protected]

www.kreon.com