Nieuw plafondsysteem vektron ili voor duurzame gebouwen 

Vektron ili biedt een totaaloplossing voor elke kantoorruimte. Het omvat verlichting, verzekert geluidsdemping én garandeert een esthetische afwerking voor ruwe plafonds. De nieuwe systemen zijn ontwikkeld met het oog op de evoluerende behoeften van moderne architectuur, interieurontwerp en duurzaam bouwen. Dankzij de halfopen structuur, integreren ze zich perfect in gebouwen met betonkernactivering. Kortom, de ili plafondsystemen voldoen aan de comfortbehoeftes en de vraag naar duurzaamheid in de moderne kantooromgeving. ​  

Complementair en flexibel  

Vektron ili is een halfopen plafondsysteem dat ruimte laat tussen de verschillende panelen. Dit zorgt voor een afwisselend patroon met industriële look. Net zoals de andere plafondsystemen van vektron, integreert vektron ili verschillende technieken. Zo beschikt het over performante akoestische eigenschappen dankzij de integratie van minerale wol. In combinatie met volledige perforatie, zorgt het voor een afname van galmende geluiden en een verbetering van het auditief comfort van de ruimte. 

Bovendien geeft het de optie om hoogwaardige armaturen te integreren via een clip-in systeem voor optimale algemene of accentverlichting. Zowel kreon aplis 60 downlight als kreon aplis 60 wallwasher kunnen geïntegreerd worden. Een andere optie zijn kreon holon 60 directional spots met een rotatieverstelling van 360° en een hoekverstelling van 90°. ​ 

Naast deze standaardarmaturen, kunnen de ili vektron plafondsystemen ook uitgerust worden met noodverlichting en noodsignalisatie. De noodverlichting omvat een discrete armatuur met een extra noodmodule voor richtingsaanduiding. Elk van deze armaturen wordt geleverd met een batterij die minstens 180 minuten noodverlichting garandeert. 

Halfopen structuur voor een vlotte doorstroom van lucht 

Met het toenemende belang van energie-efficiëntie neemt de aandacht voor geavanceerde energietechnieken toe. Eén van deze technieken is betonkernactivering waarbij de warmte/koude wordt vervoerd door leidingen in het beton. Een typisch gesloten plafond zou de straling van de actieve betonnen kern tenietdoen. Daar biedt het nieuwe plafondsysteem een oplossing voor. Met zijn halfopen structuur en geperforeerde schotten, zorgt vektron ili voor temperatuuruitwisseling tussen de kamer en het betonnen plafond. Met een tussenruimte van 60% garandeert het een rendement van 94% van het thermisch vermogen van de geactiveerde betonkern erboven. 

Verschillende maten voor verschillende looks 

Vektron ili is verkrijgbaar in twee verschillende opstellingen. Beide bestaan uit hetzelfde ondersteunende bandraster waarbij de grootte van de panelen varieert. De kleinste band is 50 mm breed met een steek van 130 mm. Dit voegt een fijne en elegante toets toe aan het plafond. De grotere tussenschoten zijn 180 mm breed waarbij de tussenruimte tweemaal zo groot is. Hierdoor krijgt de kantoorruimte een robuustere look. ​ 

Daarnaast zijn de producten 100 % compatibel met elkaar en voldoen niet alleen aan de relevante bouwnormen maar overtreffen die zelfs vaak. Met de keuze voor duurzame en recycleerbare materialen, een stralend plafond en led-technologie in verlichting hebben de plafondsystemen een voorsprong bij duurzame gebouwen. 

Meer informatie over deze innovatieve systemen via: ili | Kreon — purity in light 

Helena Desmet

Press Officer, Two Cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over kreon

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.

 

Neem contact op met

Industrieweg-Noord 1152, 3660 Opglabbeek

089 81 97 80

mailbox@kreon.com

www.kreon.com