Nieuwkomers kreon holon 60 en kreon prologe 40: minimalistisch design met maximaal effect

Kreon lanceert kreon holon 60, een aanvulling op de reeds gekende holon familie van opbouw-, rail- en pendelvormige downlights. Deze cilindrische armaturen integreren zich met hun sierlijke en elegante vorm in elke ruimte. Daarnaast maakt prologe 40 directional zijn debut, een richtbare en verstelbare spot. Met de lancering van deze spot is kreon prologe nu ook beschikbaar voor mensen die houden van vierkante vormen en rechte hoeken én dit zonder in te boeten op flexibiliteit. Net zoals die van hun cilindrische tweelingsbroer, kreon holon 40 directional. 

kreon holon 60 deco 

kreon holon is een reeks opbouw-, rail- en cilindrische downlights. Kenmerkend is hun compacte vorm en de diepliggende, onzichtbare LED-bronnen. Ze verspreiden een subtiel licht, zonder letterlijk oogverblindend te zijn. De serie is nu verkrijgbaar met een diameter van 60 mm, dat de ruimte tussen de reeds bestaande kreon holon armaturen opvult. Bovendien werd een optisch polymeer element toegevoegd waardoor het licht wordt verdeeld over twee oppervlaktes. Hierdoor schijnt de lichtbundel naar beneden én verspreidt het ook licht. ​ 

Met een keuze uit vaste of gerichte units, plafond- of railmontage, biedt kreon holon een discrete maar functionele oplossing voor algemene of accentverlichting in de architectuur. Afgewerkt in zwart of zuiver wit. 

kreon prologe 40 directional 

kreon prologe 40 is een geminiaturiseerde downlight die de kreon verlichtingsprincipes kwaliteit, design en architecturale integratie ten volle weerspiegelt. De armatuur kwam oorspronkelijk als opbouwlamp op de markt en is de rechthoekige tegenhanger van kreon holon, perfect voor degenen die houden van strakke en hoekige vormen. Bij deze armaturen heeft de architect de keuze voor een afwerking met professionele darklight optics met lumenpakketten tot 920lm. Dankzij de darklight reflector in de LED-lampen, hebben de armaturen een erg lage verblindingsfactor. Hierdoor zijn ze erg comfortabel voor het oog en creëren ze een aangename en intieme sfeer. 

De afwerking in zwart zorgt voor contrast in het interieur en de zuiver witte variant integreert zich naadloos in de omringende architectuur. ​ 

Artdirector en Head of product development, Kristof Pycke over de kreon prologe 40:

kreon prologe creëert een functioneel licht door de discrete aanwezigheid van eenvoudige architecturale volumes in een compacte opbouwdoos”. 

Helena Desmet

Press Officer, Two Cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over kreon

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.

 

Neem contact op met

Industrieweg-Noord 1152, 3660 Opglabbeek

089 81 97 80

mailbox@kreon.com

www.kreon.com