Persoonlijke smaak van architect weerspiegelt in kreon armaturen 

Gepersnaliseerde verlichting op vlak van kleur, materiaal en vorm 

In de verschillende kreon-collecties staan zuiverheid en eenvoud centraal. Het Research & Development team zet elke schets om in een kwalitatief eindproduct en ontwikkelt in-house op maat gemaakte oplossingen voor elk project. Alle verlichtingsontwerpen voldoen aan de hedendaagse en indivisuele eisen van de architect op vlak van het kleurenpallet, de afwerking, het materiaal en de vorm. Dit gaat verder dan enkel de armaturen, maar ook de lamellen van de verlichting en de lichtschakelaars worden gepersonaliseerd. Op die manier draagt elk detail bij aan het totaalconcept. 

Drie niveaus voor een unieke aanpak 

De mogelijkheid om aanpassingen te maken aan de tools of light garandeert de beste match aan de ontwerpwensen. Dit kan op drie niveaus, die de mate van persoonlijke touch weergeven. Bewerkingen op het eerste niveau slaan op het uiterlijk van de armaturen. Bijvoorbeeld wanneer de architect bepaalde wensen heeft over de afwerking, waarbij het algemene ontwerp en kenmerken behouden blijven. Een aangepast kleurenpallet van het project, vraagt specifieke tinten van de armaturen. 

Gepersonaliseerde ontwikkelingen gaan een stapje verder. Het oorspronkelijke ontwerp van de armatuur blijft herkenbaar, maar toegevoegde elementen zijn een persoonlijke keuze van de architect. Denk hierbij aan de verandering van de lichtbron of een andere manier van montage. Elke lamp is een statement piece, die de aandacht trekt, ook als de verlichting niet aanstaat. 

Wanneer het ontwerp een unieke aanpak vraagt, waarbij geheel nieuwe armatuurontwerpen ontstaan met basiselementen uit het bestaande assortiment, voorziet kreon volledig maatwerk. Ook heeft de architect de mogelijkheid om de armaturen in een volledig nieuwe set-up te combineren, in een nooit eerder vertoonde opbouw. 

Evenwichtig totaalconcept  

Samen met de light consultant en kreon, buigt de bouwheer of architect zich over de planning en een uitgebreide briefing. Met de persoonlijke visie van de architect in het achterhoofd gaat kreon aan de slag met het ontwerp en lichtplan. De uitdaging hierbij is een evenwicht vinden tussen de smaak van de light consultant, de visie van kreon, de stijl van de architect én de eigenheid van de site. Kreon biedt de architect een volledige aanpak inclusief advies, realisatie én afwerking. 

Helena Desmet

Press Officer, Two Cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over kreon

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.

 

Neem contact op met

Industrieweg-Noord 1152, 3660 Opglabbeek

089 81 97 80

mailbox@kreon.com

www.kreon.com