Twee nieuwe familieleden voor kreon esprit-collectie: kreon esprit floor en kreon esprit desk

Plug & play met armaturen

Kreon lanceerde in 2014 een reeks van drie verschillende armaturen met minimalistische cilindervormige lampenkoppen gemonteerd op een slanke stang. Naast een vrijstaande vloerlamp met vierkante voet en een armatuur aan het plafond gemonteerd of gependeld, lanceert het verlichtingsmerk aan de vooravond van de 10e verjaardag van kreon esprit-collectie, twee nieuwe toevoegingen. Een vernieuwde staande versie van kreon esprit floor en een gloednieuwe bureaulamp, kreon esprit desk. 

Kreon esprit floor: design en gebruiksgemak centraal ​ 

De nieuwste versie van kreon esprit floor sluit naadloos aan op de gedachtegang achter het design van de andere armaturen: elegante eenvoud. De slank gelijnde lampkoppen zijn verkrijgbaar in standaard zwart en wit, plus de opvallende metallic versies in goud, brons of vernikkeld. De nieuwe armaturen kenmerken zich door de verstelbare lampkoppen, ze verspreiden een warm wit licht met een kleurtemperatuur van 2700K én de verfijnde detaillering maken de lampen een lust voor het oog. ​ 

De vrijstaande lamp heeft één of twee afzonderlijk verstelbare lampkoppen. Hierdoor kunnen ze 355° draaien en 90° kantelen zodat de gebruiker de richting van de lichtbundel naar behoefte kan aanpassen. 

Kreon esprit floor is er nu met ronde basis, die ook dienst doet als kabeldoorvoer met esthetische touch, waardoor het snoer nagenoeg onzichtbaar opgeborgen kan worden. Bovenop de verticale stang zorgt een push-dim knop voor een eenvoudige bediening van het licht. ​ 

Afwerking met natuurlijke materialen ​ 

Naast de elegante witte en zwarte ronde voet, is de esprit floor met vierkante voet in Carrera wit marmer of blauw staal er voor de strakkere interieurs. ​ 

De vierkante voet in Carrera marmer, genoemd naar de ‘marmerhoofdstad’ Carrera in Italië, heeft een rustige uitstraling. De steen heeft een heldere witte kleur en donkergrijze bewolking, die dwars door het oppervlak heenlopen. Deze unieke kalksteen is toepasbaar bij afwerking van producten met een strakke stijl. 

Wie eerder een robuuste en industriële look beoogt, bekoort zich eerder met de voet in natuurlijk blauw staal. Deze afwerking voegt een stoere touch toe aan het interieur. Het is warmgewalst staal, een industriële staalplaat die gebruikt wordt voor een esthetische toepassing. Na het bakken van het staal in een hoogovenfabriek, wordt het staal op een natuurlijke manier gerijpt door blootstelling aan de buitenlucht, een natuurlijk proces. ​ 

De verfijnde en minimalistische uitstraling van deze pure materialen zorgen voor rust in alle kamers van de woning. ​ 

Meer info via esprit floor | Kreon — purity in light 

Kreon esprit desk: het kleine broertje ​ 

Hoewel het kleinere formaat van de bureaulamp, beschikt het over dezelfde krachtige en verstelbare armatuurkop als zijn grotere tegenhangers. Op volle lichtsterkte doet het dienst als volwaardige bureaulamp en met een gedimd licht is het de perfecte nachtlamp. Kreon esprit desk is makkelijk te bedienen via een touch-dimmer knop. 

kreon esprit desk, een volwaardige bureaulamp © kreon
kreon esprit desk, een volwaardige bureaulamp © kreon

Helena Desmet

Press Officer, Two Cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over kreon

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.

 

Neem contact op met

Industrieweg-Noord 1152, 3660 Opglabbeek

089 81 97 80

mailbox@kreon.com

www.kreon.com