Wetenschap kenmerkt nieuwe kreon oran pendent glass collectie

Kreon oran pendant glass is een collectie van elegante pendelarmaturen in vier verschillende glasvormen. Met de natuurlijke afwerkingen van kreon oran pendant glass, naast de armaturen van de bestaande stone collectie, speelt kreon verder in op de decoratieve trend in de verlichting en op productdifferentiatie. Kristof Pycke baseert zich voor het ontwerp op het wiskundig- en architectuursprincipe van de gulden snede, met een reeks van harmonieuze en evenwichtige armaturen als resultaat. 

Mix en match met verschillende collecties  

De collectie bestaat uit oran pendant glass armaturen met een kegelvormige lamp en een enkele of dubbele cylinderlamp. Ze zijn verkrijgbaar met een zwarte, witte, grijze of bronzen lampenkap. ​ 

Alle armaturen zijn gemaakt met borosilicaatglas. Dit heeft een andere samenstelling dan normaal glas, waardoor het smeltpunt hoger ligt en veel beter bestand is tegen hitte. Daarnaast is het een stuk sterker en krasbestendig. Deze technische eigenschappen in combinatie met de lichtdoorlatende en decoratieve kenmerken, maken het een perfect materiaal voor de afwerking van de kreon oran pendant glass armaturen. 

Glass series © kreon
Glass series © kreon

Bovendien maken de universele houders het mogelijk om de glazen elementen uit de glass serie en albasten componenten uit de stone collectie uit te wisselen. Meer informatie over de kreon stone collectie via Nieuwe kreon stone collectie met albast: subtiel en decoratief (twocents.be) 

Knipoog naar de wetenschap 

Het architectuursprincipe, de gulden snede, vormt de basis voor het ontwerp van kreon oran glass series. ​ 

“Kenmerkend bij deze collectie zijn de evenwichtige verhoudingen van de verlichtingscomponenten en de ruimtelijke aanwezigheid van kreon oran pendent glass. De ruimtelijkheid van het product komt tot uiting in het design, de afmetingen en het materiaalgebruik. Zo is elke vorm uniek en zorgen de gezandstraalde accenten in het borosilicaatglas voor een harmonieus diffuus lichtbeeld”, vertelt Kristof Pycke, hoofd product development en art director bij kreon. ​ ​ 

De combinatie van een elegante en harmonieus ontwerp én de diffuse verspreiding van een warm wit licht met kleurtemperatuur tussen 2700 – 3000K, doopt de armaturen tot echte designobjecten. ​ 

Helena Desmet

Press Officer, Two Cents

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over kreon

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.

 

Neem contact op met

Industrieweg-Noord 1152, 3660 Opglabbeek

089 81 97 80

mailbox@kreon.com

www.kreon.com